Amenajarea și dotarea unei rezerve pentru nașteri naturale la Spitalul „Elena Doamna” din Iași

14 Februarie 2020

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

În perioada 1 ianuarie – 26 martie 2020, Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, finanțează un proiect de amenajare a unei rezerve pentru nașteri naturale la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași.    

Inițiativa a fost propusă de Dr. Gabriel Martinescu, managerul unității spitalicești, iar Arhiepiscopia Iașilor și-a asumat finanțarea completă a lucrărilor. Scopul acestui demers este incurajarea nașterilor naturale prin crearea unui spațiu medical modern și dotat cu echipamente adecvate standardelor sanitare europene.

Spațiul va fi amenajat pentru două cupluri mamă – copil, va avea grup sanitar propriu, cameră de schimb și spațiu special dedicat taților. Valoarea lucrărilor de amenajare și dotare este de 90.000 lei.

„Faptul că putem contribui la imbunătățirea actului medical și la încurajarea nașterilor naturale este onorant pentru noi. Prin grija Părintelui Mitropolit Teofan și cu sprijinul Protopopiatelor din orașul Iași acest demers a prins viață cu scopul de a veni în ajutorul pacientelor, taților și cadrelor medicale. Este un proiect care crește frumos și care arată o bună colaborare între două instituții care sunt preocupate de vindecarea și viața bună a omului” a declarat Pr. Cosmin Brînză, referent al Departamentului Pro Vita.

Această acțiune face parte din proiectul „Pentru cei mai mici ca noi, dezvoltat de Departamentul Pro Vita pentru sprijinirea secțiilor de maternitate și neonatologie din spitalele cuprinse în Arhiepiscopia Iașilor.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a oferit Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Elena Doamna” din Iași o finantare de 90.000 lei pentru amenajarea și dotarea cu echipament modern a unei rezerve special dedicate mamelor care ale să nască natural.

Sprijină misiunea noastră! Donează!
GiveDoxoForm
LEI

Please ask any questions or explain anything needed to arrange for giving your donation.